سوالات خواستگاری و شناخت| کامل ترین مجموعه سوالات
ازدواج جزو مهم ترین تصمیمات مهم و حیاتی بشر در طول زندگی به حساب می آید. انتخاب درست و سنجیده در این امر می تواند باعث رشد و تعالی انسان شود و بالعکس. در این مقاله به سوالات خواستگاری و شناخت زوجین در جلسه خواستگاری پرداخته می شود.
شناخت ناکافی در انتخاب همسر موجب اتلاف وقت و انرژی فرد در زندگی خواهد شد و اما سوالی که در این قسمت پیش می آید این است که برای ازدواج، باید چه معیارهایی را در نظر بگیریم و فرد مورد نظر را چگونه بشناسیم؟
سوالات خواستگاری دهنوی
جهت شناخت بیشتر دو روش پیش رو خواهیم داشت:
1)تحقیق و پرسش از محل کار و همکاران محیط تحصیلی و محل زندگی
2)طرح اصولی سوالات جلسه خواستگاری
مورد اول با پاسخ های دریافتی، سنجیده و نتیجه گیری خواهد شد اما درباره سوالات جلسه خواستگاری، نکات مهم و تاثیر گذاری را با هم مرور خواهیم کرد.
- در اولین جلسه آشنایی بنا را بر صداقت بگذارید و نسبت به صداقت خود متعهد باشید. از فرد مقابل نیز بخواهید برای این تصمیم مهم صداقت پیشه کند.
- از پرسیدن سوالات بی اهمیت و نامربوط خودداری کنید.
- مسائل مهمی که در زندگی هر دوی شما تاثیرگذار است باید مطرح شوند. مسائلی نظیر ابتلا به بیماری های حاد روحی و جسمی، ازدواج پیشین، اعتقادات، اعتیاد به مواد مخدر و روان گردان و اعتیاد به عادت های بد و ناسالم و غیره
ممکن است طرف مقابل از پاسخ دادن به پرسش های شما طفره برود، در این صورت می توانید سوال خود را به شکل دیگری در جلسات بعدی عنوان کنید و اگر نتیجه ای نگرفتید به او متذکر شوید اگر دوباره پاسخی دریافت نکردید بهتر است با تحقیقات میدانی و حضوری پاسخ خود را پیدا کنید.
امتناع از پاسخ دادن و طفره رفتن نسبت به سوال شما، یک زنگ خطر مهم به حساب می آید. ممکن است پشت این پنهان کاری، مسائلی باشد که یک عمر زندگی را تهدید کند.
بعضی از سوال ها پاسخ های تشریحی و جزئی می طلبند مثلا نباید بپرسید آیا شما عصبانی می شوید؟ بهتر است بپرسید شما هنگام عصبانیت چه واکنش هایی از خود نشان می دهید؟
به یاد داشته باشید که با طرح سوال های کلی به نتیجه ای نخواهید رسید. سوالاتی مانند آیا شما فرد مذهبی هستید؟ آیا حقوق زنان را به رسمیت می شناسید؟
بهتر است نحوه ی پرسش سوال های خود را تغییر دهید تا پاسخ های کلی دریافت نکنید. مثلا درباره ی مسائل مذهبی می توانید اینگونه سوال کنید:
- آیا شما نماز می خوانید؟ آیا در جلسات روضه و جشن های مذهبی شرکت می کنید؟
به یاد داشته باشید نحوه ی سوال پرسیدن و نحوه ی پاسخ دادن به سوال ها می تواند شخصیت فرد را به طور پنهانی تبیین کند.
پاسخ هارا دست کم نگیرید. مثلا در جواب به سوال(آیا گذشته خوبی داشته اید؟) پاسخ استفاده بهینه از لحظات عمر و خوش بودن از نظر مادی و اقتصادی تفاوت های بسیاری دارد.
سوالات مهم و حیاتی را در جلسه اول عنوان کنید. در صورت تفاهم کلی، در جلسات بعدی می توانید سوال های کم اهمیت تر را عنوان کنید.
معمولا اولین پرسش ها درباره دغدغه ها و مسائلی هستند که برای فرد از اهمیت زیادی برخوردار هستند. این مسئله به تنهایی می تواند شما را در راه شناخت فرد بسیار یاری کند. مثلا اگر فردی ابتدا درباره ی مقدار حقوق دریافتی مسکن وسیله نقلیه و غیره سوال کرد ملاک اول را مادیات قرار داده است.
پرسش بعضی از سوال ها بیهوده و بی نتیجه است. مثلا اگر بپرسید آیا شما فرد عصبی هستید قاعدتا جواب مثبتی نخواهید گرفت، زیرا هیچ وقت هیچ بشری تمایل ندارد درباره خصوصیات بد خود اعتراف کند، خصوصا در جلسه خواستگاری! بهتر است در این مواقع، فرد را در موقعیت های تنش زا قرار دهید تا واکنش های واقعی و طبیعی وی را مشاهده کنید.
از کجا بفهمیم ادعاهای فرد مقابل راست است و دروغی در کار نیست!؟
برای شناخت و کسب صلاحیت یک فرد، باید اول از محل زندگی، محل تحصیل و محل کار تحقیقات کنید و سپس پاسخ های بدست آمده را با ادعاهای فرد مقایسه کنید. متاسفانه بسیاری از تناقض های شخصیتی افراد، در این مرحله مشخص می شود.
برای بعضی سوال ها لازم است آن ها را به طور معکوس و برعکس بپرسید مثلا فرض می کنیم شما به شدت اهل سفر کردن هستید و باید دست کم ماهی یکبار به شهرهای دیدنی سفر کنید. پس از فرد مقابل می پرسید اگر همسر شما اهل مسافرت کردن نباشد در زندگی شما مشکل و خللی ایجاد می شود؟
فرد پاسخ می دهد خیر، راستش را بخواهید من هم چندان اهل مسافرت رفتن نیستم و نسبت به آن اشتیاقی ندارم! در این صورت پاسخ واقعی فرد را دریافت کرده اید در صورتی که اگر می پرسیدید آیا شما هم اهل سفر کردن هستید، ممکن بود برای پنهان کردن این مسئله پاسخ مثبت بدهد و با شما موافقت کند در صورتی که در زندگی مشترک عکس آن ثابت می شد. این سبک از سوال پرسیدن می تواند در زمینه های اعتقادی و اجتماعی نیز کارآمد باشد.
چه موضوعاتی باید در جلسه خواستگاری مطرح شود؟
همان طور که می دانید خصوصیات اخلاقی افراد با یکدیگر متفاوت است و این تفاوت در زندگی زوجین اهمیت زیادی پیدا می کند. علت اهمیت شناخت یکدیگر پس از ازدواج نیز همین مسئله است. برای اطلاع از خصوصیات شخصی فرد مقابل، می توانید حول محور مسائل زیر سوال بپرسید:
- راه و روش زندگی فرد در آینده: افراد نسبت به اهداف خود به زندگی ادامه خواهند داد، مثلا یک جوان متدین می کوشد تا طبق چارچوب های اسلامی زندگی کند.
- اهداف زندگی: هر فرد ممکن است هدف های خاص خود را دنبال کند. اهداف تحصیلی شغلی و غیره می تواند انتخاب هر فردی باشد.
- برنامه های فرد برای آینده ازدواج و مراسم ها مربوط به آن
- انتظارات مالی دو طرفین مانند مهریه و غیره
- خصوصیات اخلاقی فرد
- نحوه ی رابطه با اقوام: میزان رفت و آمد با خانواده ی فرد از اهمیت زیادی برخوردار است و افراط و تفریط نسبت به آن ممکن است زندگی زوجین را به نابودی بکشاند.
- انتظارات هر دو نفر نسبت به یکدیگر
- اطلاع از بیماری ها و نقص های جسمی و روحی هر دو طرف
- هدف شما برای ادامه زندگی چیست؟
- نظر شما راجع به ازدواج کردن چیست؟
- از نظر شما مهم ترین چیز در زندگی یک فرد چیست؟
- عقیده شما نسبت به مسائل مذهبی و نماز و روزه و غیره چیست؟
- آیا شما با ادامه تحصیل همسرتان مشکلی دارید؟
- چه مقدار با فامیل ها و اقوام خود رفت و آمد دارید؟
- در مورد محل سکونت آینده خود چه نظری دارید؟
- دوست دارید حجاب همسرتان تا چه اندازه باشد؟
- برنامه ریزی زندگی شما برای آینده چیست؟
- برای مراسم ازدواج چه برنامه ریزی کرده اید؟
- تا چه اندازه به نظم در زندگی خود اهمیت می دهید؟
- درباره تحصیل و مطالعه چه نظری دارید؟
- درباره ی مسائل سیاسی چه نظری دارید؟
- تا به حال به بیماری های روحی و جسمی مبتلا بوده اید؟
- از همسر آینده خود چه انتظاری خواهید داشت
- کمی از ویژگی های اخلاقی خود را تبیین کنید
- عیب ها و محاسن خود را بازگو کنید
- افراد دیگر نسبت به شما چه عقیده ای دارند و شما را چطور آدمی معرفی می کنند.
- تمایل دارید همسرتان چه ویژگی هایی داشته باشد؟
- اگر موضوعات دیگری برای شما حائز اهمیت هستند و نمی توانید آن ها را نادیده بگیرید، حتما در جلسه خواستگاری مطرح کنید.
منبع : سوالات خواستگاری و شناخت| کامل ترین مجموعه سوالات