دختر نوجوان در حال تغییر
دختر نوجوان چه تغییراتی را تجربه می کند و راه های کمک به حل مشکلات او
بیشترین تغییرات برای یک دختر نوجوان در دوران بلوغ او رخ می دهد آن ها از نظر جسمی و روحی تحولات بزرگی را تجربه می کنند، درک حجم عظیمی از این تغییرات ممکن است برای این نوجوان سخت و دردناک باشد و زمانی که به خودش می آید ممکن است فشارهای زیادی را تحمل کند.
در دوران بلوغ تغییراتی که دختران نوجوان آن را تجربه می کنند بیشتر از پسران می باشد به همین دلیل والدین باید توجهات جدی و برنامه ریزی دقیقی داشته باشند و در این شرایط همراه همیشگی دخترشان باشند تا این دوران با فشار کمتری پشت سر گذاشته شود.
در این مقاله می خواهیم تغییراتی که دختران نوجوان با آن رو به رو می شوند و هم چنین چگونگی رفتار والدین را مورد بررسی قرار دهیم برای این اطلاعات شما در این زمینه افزایش یابد این مقاله را تا انتها مورد مطالعه قرار دهید.
دختر نوجوان
بزرگسالی برای دختران نوجوان می تواند سردرگم کننده باشد چون دوران بلوغ با تغییرات جسمی و روحی رخ می دهد و این امر تعجب آور نیست، از این گذشته عبور کردن از دنیای کودکی به دنیای بزرگسالی نیازمند یک تعادل اصولی می باشد که در این جا چند نکته برای کمک به دختران نوجوان در درک آن چه با آن ها رو به رو هستند آورده شده است،
مهم ترین چیزی که دخترها باید به آن توجه داشته باشند این است که تنها نیستند و آن ها از دوران نوجوانی عبور می کنند همانطور که پدر و مادر، پدر بزرگ و مادربزرگ شان از آن دور عبور کرده است.
نشانه ها و علائم بلوغ برای دختر نوجوان
بلوغ جسمی
یکی از تغییرات مهمی که دختر نوجوان آن را تجربه می کند تغییرات زیاد جسمانی می باشد این تغییرات از 8 سالگی آغاز می شود به طور معمول دختران نوجوان زودتر از پسران این تغییرات را مشاهده می کنند و هم چنین این مهم به مواردی مانند نژاد، وراثت، آب و هوا، تغذیه، شرایط فرهنگی، روابط عاطفی و تغذیه ای بستگی دارد.
عمده تغییراتی که در دختران به وجود می آید از رشد جوانه نوک سینه، افزایش وزن، قد و رشد موهای ناحیه تناسلی و زیر بغل شروع می شود و با آغاز سیکل قاعدگی کامل می شود. قاعدگی از سن 9 تا 16 یا 17 سالگی اتفاق می افتد،
برای شروع قاعدگی وزن دختران باید حداقل به 45 کیلو گرم برسد بر اساس تحقیقات ثابت شده است دخترانی که خیلی لاغر هستند دیرتر قاعده می شوند، البته در کنار این همه تغییرات باید به مسئله رشد قدی هم توجه داشت.
دخترانی که والدین شان قد بلند هستند معمولا قد بلند تری خواهند داشت و آن هایی که والدینشان کوتاه قد هستند تا حد معینی رشد قدی را تجربه خواهند کرد.
بلوغ روحی و عاطفی
بلوغ روحی در دختران نوجوان شرایط سختی را به دنبال خواهد داشت و آن ها در این دوره ممکن است موارد متفاوتی را تجربه کنند که با توجه به فرهنگ خانواده و نحوه برخورد با دختر نوجوان این مهم می تواند از شدت کمتر و بیشتری برخورد دارد در زیر نمونه هایی از این موارد روحی و عاطفی که دختران ممکن است در دوران بلوغ با آن رو به رو شوند را بیان می کنیم:
- زودرنجی و حساس بودن
- عصبانیت
- هیجانات کنترل نشده
- افسردگی خفیف تا حاد
- احساس تنهایی
- احساس متفاوت بود و طرد شدگی
- عدم برقراری ارتباطات درست
- بی قراری
- نداشتن اعتماد به نفس و یا اعتماد به نفس کاذب
- احساس استقلال
- تمایل شدید به مستقل بودن
- عدم تمایل به شنیدن نظرات دیگران و بحران هایی به خصوص در مورد جایگاه اجتماعی
منبع : دختر نوجوان در حال تغییر