مشاوره کودک
حتما شنیده اید که ریشه اکثر مشکلات بزرگسالان در کودکی آن هاست. متاسفانه یا خوشبختانه دوران کودکی یکی از مهمترین مراحل رشد انسان است که در آن شخصیت، عواطف و رفتارهای اساسی شکل میگیرد. در سنین مختلف کودک چالش های متفاوتی را برای خود و والدینش ایجاد می کند. در این شرایط نقش مشاور کودک برحسته است و کمک می کند تا کودک این مراحل را در سلامت کامل پشت سر بگذارد.
اگر کودک شما از مشکلاتی مانند کمبود تمرکز، اضطراب اجتماعی، رفتارهای تکانشی یا اختلالات خواب رنج میبرد، مشاوره کودک میتواند بهعنوان یک راهکار مؤثر و ایمن در درمان این مشکلات باشد. در این مقاله گام به گام با اهمیت مشاوره کودک و روند جلسه اول مشاوره کودک و بعد از آن آشنا می شویم.
مشاوره کودک چیست؟
مشاور کودک متخصصی حرفهای در زمینه روانشناسی کودک و نوجوان است که به والدین و کودکان کمک میکند تا مشکلات رفتاری، عاطفی و اجتماعی را شناسایی و حل کنند. این افراد با استفاده از تکنیکها و روشهای علمی، به کودکان کمک میکنند تا با چالشهای زندگی خود بهتر کنار بیایند. وظایف مشاوره کودک شامل موارد زیر است:
- ارزیابی مشکلات کودک
- درمان مشکلات رفتاری: کمک به کودکان در مواجهه با مشکلاتی مانند اضطراب، افسردگی، پرخاشگری یا نافرمانی.
- حمایت از خانوادهها: ارائه راهکار به والدین برای مدیریت بهتر رفتارهای کودک و بهبود روابط خانوادگی.
- آموزش مهارتهای اجتماعی: کمک به کودکان برای بهبود تعاملات اجتماعی و ایجاد روابط مثبت با دیگران.
- مداخله در بحرانها: کمک به کودکانی که تحت تأثیر مسائل خاصی مانند طلاق، مرگ عزیزان یا حوادث ناگوار قرار گرفتهاند.
چه زمانی باید به مشاور کودک مراجعه کنیم؟
این سوال بسیاری از والدین است. در شرایط زیر باید به مشاوره کودک و نوجوان (با توجه به سن فرزندتان) مراجعه کنید:
- مشکلات عاطفی و روانی کودک ( اضطراب، وسواس، افسردگی و عزت نفس پایین)
- مشکلات رفتاری (پرخاشگری، آسیب به خود یا دیگران، بیش فعالی و کم توجهی، نافرمانی از والدین و معلمان)
- مشکلات آموزشی و تحصیلی
- مشکلات اجتماعی ( قربانی قلدری شدن در مدرسه، انزوا، ناتوانی در ارتباط با دیگران)
- تغییرات یا بحرانهای زندگی ( طلاق، تغییر محل زندگی یا فوت عزیزان)
- مشکلات خاص ( اوتیسم، اختلال دو قطبی، مشکلات خواب و تغذیه)
بسیاری از والدین ممکن است تصور کنند که مشکلات کودکان به مرور زمان حل میشود. اما برخی مسائل نیاز به توجه و مداخله حرفهای دارند.
پیشنهاد مشاور: تنها خوابیدن کودک
تشخیص اختلالات چگونه انجام می شود؟
در مرکز مشاوره ستاره ایرانیان چند راه برای تشخیص اختلالات فرزند عزیز شما وجود دارد که در ادامه جداگانه به هرکدام پرداخته شده است:
- بررسی بالینی: این روش که کلاسیک و قدیمی ترین روش است که شامل بررسی تاریخچه تولد، سابقه بیماریهای جسمی، روانی یا اختلالات ژنتیکی در خانواده، روند رشد کودک، بررسی محیط کودک و مشاهده بالینی کودک است.
- نقشه مغزی: این روش به روزترین روش در ارزیابی مشکلات عصبی-شناختی و روانشناختی کودکان است که از نظر علمی ثابت شده است. توجه داشته باشید که نقشه مغزی برای کودکان بالای 6 سال استفاده می شود. این روش بیشفعالی، اختلالات یادگیری، اوتیسم، اختلالات اضطرابی و افسردگی، تروما، مشکلات خواب و تشنج و صرع را تشخیص می دهد.
- تشخیص اختلالات کودک با نقاشی: نقاشی زبان غیرکلامی کودک است و نشاندهنده دیدگاه او نسبت به خود، دیگران و محیط اطرافش میباشد، به همین دلیل اهمیت زیادی دارد. تحلیل نقاشی زیر نظر روانسنج متخصص انجام می شود. کودکان معمولاً احساسات ناخودآگاه، اضطرابها، ترسها یا حتی تجربههای آسیبزا را در نقاشیهای خود نشان میدهند.
- پکیج تست های تشخیصی: پکیج تستهای تشخیصی کودکان شامل مجموعهای از آزمونها و ابزارهای استاندارد است که برای ارزیابی وضعیت روانشناختی، رفتاری، رشدی و شناختی کودکان طراحی شدهاند. تحلیل این تست ها نیز در مرکز مشاوره ستاره ایرانیان زیر نظر روانسنج متخصص انجام می شود.
اگر نمی دانید کدام روش مناسب کودک شماست، بهتر است با مشاور کودک صحبت کنید. بهترین مشاور کودک به شما کمک می کند تا با توجه به مشکلات رفتاری، عاطفی، شناختی و تحصیلی، اجتماعی و ارتباطی بهترین گزینه را انتخاب کنید. توجه داشته باشید که هر کودک با دیگری متفاوت است بنابراین نمی توان یک درمان مشخص را برای همه به کار برد.
برای صحبت با برترین روانشناسان کودک و نوجوان می توانید با شماره های 02122354282 و 02188422495 تماس بگیرید و به صورت حضوری، آنلاین یا تلفنی صحبت کنید.
برای مطالب بیشتر :
منبع : مشاوره کودک