مقابله با دروغگویی همسر
دروغگویی همسر مشکلی است که بسیاری از زوج ها از آن رنج می برند. دروغ گویی همسر باعث از بین رفتن اعتماد و صمیمیت بین زوجین می شود. در این مقاله به راه های تشخیص و درمان این مشکل پرداخته شده است.
شاید در ابتدا برای شما سخت باشد که بفهمید همسر شما فردی دروغ گو است یا خیر؟
زوج های بسیاری از دروغ گویی همسر رنج می برند.
شما باید ابتدا بفهمید علت دروغگویی همسرتان چیست و چه زمانی همسرتان به شما دروغ می گوید؟
شما می توانید به دروغگویی همسرتان پاسخ دهید. اما اگر او به دروغگویی ادامه داد می توانید از راهکارهایی که در ادامه توضیح داده شده است کمک بگیرید.
تحلیل روانی دروغ گفتن چیست؟
دروغ گویی یکی از مسائلی است که در همه دین ها نفی شده است و همه معتقدند کسی که دروغ می گوید دشمن خداست، اما به مرور زمان این رفتار در افراد عادی می شود و روی تمام روابط افراد تأثیر میگذارد.
این رفتار، رفتاری کاملاً نادرست است و روی فرد تاثیر منفی می گذارد و به مرور زمان اطرافیان نمی توانند به فرد اعتماد کنند.
وقتی فرد در زندگی مشترک دروغ بگوید زندگی را به نابودی می کشاند.
دروغگویی به این معنا نیست که فرد قصد آسیب رساندن به دیگران را دارد اما ممکن است با دروغ گفتن تاثیر نامناسبی روی دیگران بگذارند.
ممکن است افراد به دلایل مختلف دروغ بگویند، مثلاً برای اینکه خود را ثابت کند، جلوی تنبیه پدر و مادر را بگیرند و نظر مثبت دیگران را جلب کنند دروغ می گویند.
چه افرادی بیشتر دروغ می گویند؟
افرادی که احساس حقارت می کنند و نمیخواهند دیگران متوجه ضعف آن ها شوند بیش تر دروغ میگویند.
چرا برخی افراد بر این باور هستند که دروغشان مصلحتی است و مشکلی ندارد؟
زیرا این افراد میخواهند عذاب وجدان کمتری داشته باشند. برخی افراد خود را با این مسئله توجیه میکنند که دروغ مصلحتی است ولی دروغ مصلحتی بدترین نوع دروغ است زیرا ما به این رفتار عادت خواهیم کرد و اسم هر کاری را مصلحت می گذاریم.
پیشنهاد مشاور: درمان بدبینی و شکاکیت همسر
چه افرادی بیشتر دروغ می گویند؟
افرادی که علاقه ای به قانون ندارند و احساس حقارت می کنند برای اینکه کسی از حقارت آن ها آگاه نشود دروغ میگویند.
اصلاً مگر دروغ مصلحتی می شود؟
نه دروغ مصلحتی وجود ندارد.
اگر افراد به بلوغ فکری نرسیده باشند از این بهانه استفاده می کنند. این رفتار به مرور زمان باعث می شود که اطرافیان حرف های فرد را باور نکنند و هیچ اعتمادی به او نداشته باشند.
دروغگویی چه تاثیری بر رابطه زناشویی می گذارد؟
دروغ گویی باعث می شود که ما دیگر نتوانیم به شریک زندگی مان اعتماد کنیم.
زندگی با فرد دروغگو بسیار سخت است، وقتی همسرتان به شما دروغ میگوید و شما به او واکنش نشان می دهید کم کم دروغ در او درونی می شود و بعد از مدتی شما اعتماد خود را از دست می دهید و حتی ممکن است در برابر او عصبانی و خشمگین شوید.
برخی خانم ها علت دروغگویی همسرشان را متوجه نمی شوند و با وجود صداقتی که دارند نتیجه ای عکس می بینند.
تشخیص دروغگویی همسر
-
به زبان بدن او دقت کنید.
برخی افراد معتقدند که دروغ زبان بدن خاص خود را دارد، اگر شما بتوانید حالت های بدنی خاص او را پیدا کنید تشخیص آن به راحتی است.
مثلا اگر افراد هنگام صحبت کردن بینی خود را زیاد بخارانند نشان دهنده دروغگویی او است یا مثلاً ممکن است برای پنهان کردن دروغ خود حرکاتی مثل بستن دهان یا دست گذاشتن روی چشمان و بینی داشته باشند، همچنین افراد دروغ گو به طور مستقیم به شما نگاه نمی کنند.
-
به تن صدای آن ها گوش دهید.
به حرفهای همسرتان گوش کنید فردی که دروغ می گوید گفتاری متفاوت دارد مثلاً ممکن است در هنگام صحبت کردن مکث طولانی یا لکنت داشته باشد.
-
به کلمات انتخابی و زبان او توجه کنید.
ممکن است همسر شما برای توجیه دروغگویی از کلمات زیادی استفاده کند.
طبق مطالعات انجام شده افرادی که دروغ می گویند بیشتر از قسم استفاده می کنند، همچنین ممکن است نفر سومی را وارد گفتگو کنند تا کمی بحث منحرف شود.
پیشنهاد مشاور: میزان تعهدپذیری در رابطه + تست خیانت سنجی
روش مقابله با همسر دروغگو
پایه و اساس هر زندگی اعتماد است اگر زن و مرد نتوانند به یکدیگر اعتماد کنند، زندگی برای آن ها سخت می شود و به مرور زمان در روابط عاطفی آن ها سردی و فاصله ایجاد می شود.
حس بدی است اگر شما در زندگی با همسرتان صداقت نداشته باشید و به شما دروغ بگویند اگر همسرتان به شما دروغ می گوید، طبیعی است که عصبانی شوید و عکسالعمل تندd داشته باشید اما با این کار به نتیجه نخواهید رسید بلکه باید این مشکل را از ریشه برطرف کنید.
-
خودتان را مقصر بدانید
گاهی اوقات علت دروغگویی همسر خود فرد است.
در هنگام دروغ نحوه برخورد شما تاثیر گذار خواهد بود. اگر شما به همسرتان سخت بگیرید او مجبور به دروغگویی می شود مثلاً اگر واکنش تندی نسبت به رفتار همسرتان نشان دهید و باعث دعوا و جنجال شوید او بیش تر دروغ میگوید.
یعنی همسر برای حفظ آرامش و دوستی از دروغ گفتن استفاده می کند. بنابراین بهتر است شما شرایطی را ایجاد کنید که از صادق بودن پشیمان نشود.
اگر شما هم فردی باشید که دروغ می گویید باید اول خودتان این رفتار را ترک کنید و در هیچ شرایطی به همسر خود دروغ نگویید.
-
چشم بر بعضی دروغ ها ببندید.
اگرچه دروغ رفتاری اشتباه است اما ممکن است در طول زندگی با آن مواجه شویم.
برای اولین قدم باید به نوع دروغ توجه داشته باشیم به اینکه در طول رابطه چه مقدار دروغ شنیده ایم. هیچ وقت بر اساس یک دروغ همسر خود را دروغگو ندانید.
گاهی زن و مرد دروغ های کوچکی به یکدیگر می گویند که تاثیر زیادی در زندگی آن ها نخواهد داشت مثلاً ممکن است که همسرتان به شما بگوید که قصد رفتن به خانه مادرش را دارد ولی به جای رفتن به خانه مادر به خانه دوستش برود.
ممکن است شما از این رفتار ناراحت شوید اما مشکل بزرگی در زندگی شما ایجاد نخواهد کرد. هر چی دروغ بزرگ تر باشد تاثیر بیشتری در زندگی شما خواهد کرد.
-
نگاه تان را تغییر دهید.
دست خودتان است که تا چه حدی به طرف مقابل اجازه دهید به شما دروغ بگوید گاهی رفتار خود فرد باعث دروغگویی طرف مقابل می شود و این می تواند در دروغگویی شما و همسرتان تاثیر گذار باشد.
مثلا ممکن است همسرتان به شما بگوید که فلان ساعت در خانه است ولی دقیقاً همان ساعت به خانه نیاید. شاید همسرتان متوجه شده باشد که زمان درستی را برای به خانه رسیدن نگفته است، ولی تلاش میکند همان ساعتی که به شما گفته به خانه بیاید.
اما تلاش او کافی نیست و ممکن است حرف او دو تا شود شما به این مسئله می توانید از دو زاویه نگاه کنید، اول اینکه شاید به درستی نمی تواند زمان را مدیریت کند و برنامه ریزی درستی ندارد و دوم اینکه شاید همسر شما فردی دروغ گو است و برای شما ارزش قائل نیست.
-
گفت و گو کنید.
گفت و گو یکی از مهم ترین راه حل ها است. شما می توانید در مورد این مسئله با همسر خود صحبت کنید شما همچنین واکنش او را پیش بینی کنید.
اگر شما نتوانید رفتارهای همسرتان را پیش بینی کنید یعنی در مقابل رفتارهای او نتوانید واکنش مناسبی نشان دهید گفت و گوی مفیدی نخواهید داشت.
شما در این روش واکنش های همسر خود را حدس می زنید و در مقابل این واکنش ها جواب های مناسب را پیدا می کنید و دست پر به سمت او می روید. با این روش می توانید در برابر هر سوال و پاسخ، جوابی آماده داشته باشید.
در واقع شما می دانید چه رفتار و عکس العملی داشته باشید و بهترین تصمیم برای شما چیست. شما باید خود را آماده هر حقیقتی کنید تا در موقع شنیدن پاسخ غافلگیر نشوید.
احتمال دارد همسرتان دلایلی را بگوید که شما آن ها را قبول کنید ولی حتی به آن دلایل هم راضی به شنیدن دروغ نباشید.
با همسرتان صحبت کنید و به او کاملا واضح بگویید که در چه زمینه های نمی تواند دروغ بگوید و شما بابت دروغ گفتنش در آن زمینه ها او را نمی بخشید. بعد از این گفتگو صبور باشید تا بتواند به راستگویی در همه زمینه ها عادت کند.
به هیچ عنوان اشتباهات گذشته او را به او یادآور نشوید و به او اجازه تغییر بدهید
-
با همسرتان پیش روانشناس بروید
اگر همسرتان به دروغگویی عادت کرده است پیش روانشناس بروید تا تحت درمان قرار بگیرد و این عادت را ترک کند، این عادت دروغگویی همسرتان می تواند منجر به اضطراب و افسردگی شما شود.
برای شما خیلی خوب است که بدانید انگیزه همسرتان از دروغ گفتن چیست؟
منبع : مقابله با دروغگویی همسر